Strategic Planner

Large Projects, unit: LPN 32 - 40 Arnhem en Weert € 95,00
Strategic Planner Direct reageren

Lighting the way ahead together. Wij zetten ons 24/7, 365 dagen per jaar in voor een veilige en betrouwbare levering van elektriciteit, nu en in de toekomst. Dat is de wereld van TenneT. Als toonaangevende Europese netbeheerder ontwerpen, bouwen, onderhouden en exploiteren wij het hoogspanningsnet in Nederland en grote delen van Duitsland en spelen wij een sleutelrol in de energietransitie. Met 23.500 kilometer aan hoogspanningsverbindingen op land en in zee en bijna 5.000 medewerkers zorgen wij voor de dagelijkse stroomvoorziening van meer dan 42 miljoen eindgebruikers. TenneT heeft nu en in de komende jaren z? veel innovatieve projecten op stapel staan dat we altijd op zoek zijn naar gedreven vakmensen.

Voor TenneT zijn we op zoek naar een:
Strategic Planner Large Project

Unit:
Large Projects Netherlands (LPN) is verantwoordelijk voor de grote onshore (nieuwbouw) projecten in Nederland. De projectportfolio van LPN wordt steeds groter en daarom zetten wij in op standaardisatie, innovatie en digitalisering in verbinding met anderen. Binnen LPN maken wij de ontwerpen voor alle 380 kV en 220 kV nieuwbouw projecten, onder andere, in de deelgebieden Noord, Midden, West en Zuid Nederland. De functie Telecom Engineer valt binnen de afdeling Engineering.

Planning & Costs:
De afdeling Large Projects Nederland (LPN) is verantwoordelijk voor omvangrijke nieuwbouwprojecten. Samen met diverse belanghebbenden, waaronder het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, voeren we onze taken uit binnen de gestelde kaders van tijd, budget, scope en kwaliteit. Momenteel bestaan er vier regio's: Noord, Midden, West en Zuid. Elke regio is verantwoordelijk voor de planning, aanbesteding en uitvoering van hoogspanningsverbindingen.

Binnen LPN fungeert het Project Management Office & Services (PMO&S) als expertisecentrum voor projectbeheersing. De verschillende PMO-disciplines, waaronder Cost Engineering, Planning, Document Management en Kwaliteit, worden centraal aangestuurd en spelen een cruciale rol bij het succesvol implementeren van processen en standaarden binnen de projecten. Bovendien coördineert het PMO het projectportfolio en leidt het de verschillende initiatieven voor verbetering en systeemimplementatie.

Jouw bijdrage aan TenneT:
TenneT werkt momenteel hard aan de uitbreiding van de capaciteit van ons huidige energienetwerk. Dat kunnen we niet zonder goed projectmanagement. Als Strategic Planner lever jij hier een bijdrage aan.

Je komt te werken in een team van 13 Strategic Planners. Dit is een gedreven team met een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Samen zijn de strategic planners verantwoordelijk voor transparante, realistische en taakstellende planningen en scenario’s. Ook beoordelen jullie planningswijzigingen in de voorbereiding en uitvoering. In overleg met het team wordt je gekoppeld aan jouw eigen projecten in regio Zuid.

Uitdaging:
Tennet zit in een transitie. Vijf jaar geleden hielden zij zich bezig met 10 projecten op deze afdeling. Nu is het gegroeid naar 90 projecten.

Werkzaamheden:
• Je haalt plezier uit het bewaken van de projectplanningen;
• Je zoekt samenwerking op en legt makkelijk contact met andere collega’s binnen TenneT;
• Je initieert en faciliteert interactieve planningsworkshops;
• Je beoordeelt en toetst detailplanningen opgesteld door interne en externe partijen. Indien nodig benoem je knelpunten en geef je hierover advies;
• Je hebt een scherp oog en maakt de afhankelijkheden tussen de verschillende activiteiten inzichtelijk;
• Je signaleert en rapporteert afwijkingen in de doorlooptijden van kritieke activiteiten;
• Je brengt planningsrisico’s in kaart en zorgt voor invoering in het systeem. Hierbij monitor je de beheersmaatregelen.

Gevraagd:
• Je hebt minstens 3 jaar ervaring met het Probabilistisch Plannen. Het is een sterk instrument om inzicht te krijgen in de invloed van risico’s en onzekerheden op het project. Dit is een must.
• Je hebt minimaal 3 jaar ervaring met (Oracle) Primavera P6. Dit is een must;
• Je hebt minstens 3 jaar ervaring met het plannen van van complexe, infrastructurele projecten. Dit is een must;
• Het is van belang dat je minimaal 3 jaar ervaring hebt met risicomanagement waarbij je hebt gewerkt met risico gestuurde projectbeheersing. Ook dit is een must;
• Jij bent een teamplayer en geen solist. Dit is ook een must;
• Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal op professioneel niveau (B2).

Let op: Voor deze rol is TenneT expliciet op zoek naar een Strategische Planner die ook ervaring heeft met het voortraject en niet alleen in de uitvoering/bouwtraject.

Overige:
• VOG dient binnen te zijn voordat een kandidaat mag starten;
• Bij indiensttreding wordt standaard een Pre Employment Screening (PES) uitgevoerd;
• Tarief is afhankelijk van de kennis en kunde van een kandidaat;
• Je standplaats is Arnhem en je bent bereid minimaal 2 keer op kantoor te reizen. Hierbij wordt een verdeling in overleg gemaakt tussen het kantoor in Arnhem en Weert;

Aanvullende informatie:
• Leveranciers van kandidaten behoren op de hoogte te zijn van de geldende wet- en regelgeving op het gebied van arbeidsvoorwaarden en de (TenneT) cao. Deze inzet valt in schaal 8van de TenneT cao;
• Wij ontvangen graag de persoonlijke motivatie en het CV in het Engels/Nederlands.

Screening:
• Pre-employmentscreening: Als de kandidaat mag starten bij de klant, dan zal er een pre-employmentscreening plaatsvinden. Wij sturen u op dat moment de daarvoor benodigde documenten toe. Uw kandidaat mag pas starten na afronding van de pre-employmentscreening. De VOG-aanvraag is onderdeel van de screening vanuit Brainnet, de VOG dient binnen te zijn voordat de kandidaat mag starten;
• De kandidaat beschikt over een legitimatiebewijs (een paspoort of identiteitskaart), welke bij intake ?n op de startdatum van het contract van de kandidaat geldig is en ter controle kan worden overlegd.

Beschikbaarheid:
• Het is van belang dat de kandidaat beschikbaar is voor de hele gevraagde periode in de aanvraag;
• Bij het aanbieden van kandidaat gaan wij ervan uit dat u akkoord bent met de voorwaarden van deze specifieke klant. Bent u niet bekend met deze voorwaarden kunt u die opvragen bij de verantwoordelijke recruiter.

BELANGRIJK! Vul alle kandidaat gegevens juist in. Vul altijd de geboortedatum goed in en vul bij ?woonplaats? de woonplaats in van de kandidaat. Dit zijn gegevens die de klant wil ontvangen met de aanbieding. Bij onvolledige/onjuiste aanbiedingen is er een risico dat de kandidaat niet aangeboden kan worden en hiermee afgewezen wordt.

Heb je nog vragen?
Annemiek Burggraaf-Lub
Vacature informatie
Energy / Utilities
van 10-06-2024 tot 31-05-2025
ja
HBO